Bekijk onze nieuwe website www.bffe.eu voor alle informatie over het festival van 2015

Festival 2008

De opening van het festival op 4 oktober zal bestaan uit de voorpremière van Het Betoverde Bos, een speelfilm van de Japanse Naomi Kawase die op het filmfestival van Cannes vorig jaar werd bekroond met de Grote Juryprijs. 5 oktober zal vooral in het teken staan speelfilms en documentaires rond de schrijnende situatie in Birma en gaat gepaard met een aantal publieke debatten. Verder zullen er films in première gaan over onder meer Matthieu Ricard (bekend van ondermeer het boek ‘De monnik en de filosoof') en Sogyal Rinpoche (een van de internationaal meest toonaangevende Tibetaans-boeddhistische leraren en schrijver van de bestseller ‘Het Tibetaanse boek van leven en sterven').

In de salon van de Balie vindt vanaf 20.30 uur de Bodhitv-avond plaats. Bodhitv is de jongeren site van de Boeddhistische Omroep (www.bodhitv.nl). Het thema is Contrast, spelen met verlichting.
Op het programma staat de ontroerende documentaire De Japanse Levensles, animaties op basis van persoonlijke anekdotes van redactieleden, freestyle rappen en een Kung Fu act.

 

 

Afbeelding - /files/attachments/pages/afbeelding/