The International Buddhist Film Festival Europe was initiated in 2003 in California, USA. Since 2006 the IBFF Europe branch started in the Netherlands in affiliation with IBFF as a unique platform aiming to present a new feature and documentary film genre in which authentic spirituality and contemplative content is important. IBFF Europe is devoted to present these productions from various countries and regions, the focus is on films from the Asian Buddhist countries which are relatively unknown to a wider audience.

Het Internationaal Boeddhistisch Film Festival Europa is een uniek platform doordat het festival zich richt op kwaliteitsfilms met spiritualiteit en een hoog contemplatief gehalte.
Met het thema voor de tweede editie,
K O R E A | T I B E T | Z E N
wil het festival een bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussies over culturele diversiteit, waarden en normen en onderdrukking.Foto impressie van IBFF online
De foto's van de opening van het IBFF op 9 september, met onder ander Lucia Rijker, Beertje van Beers en Robert Thurman staan online. Evenals de foto's van de slotceremonie op 11 september.
Bekijk de foto's


Installatie Haiku - de Kunst van het Nu
Op alle dagen van het festival zal de installatie HAIKU - DE KUNST VAN HET NU van beeldend kunstenaar Madelon Hooykaas te zien zijn in Studio K. De installatie is gebaseerd op het werk van de grote Japanse dichter Matsuo Basho.
Programming: Babeth M. VanLoo (festival director), Angeliki F. Koukoula, Gaetano Kazuo Maida (IBFF USA)
Board IBBF Europe: Rob Lindeman (business man), Evert van den Bos (film producer), Kees Hin (filmmaker).
Production: Shirley Khoeblal, Marc Thelosen, Jos Khoeblal, Anne Kleisen and many volunteers.

Copyright © 2007 IBFF Europe